Laborvizsgálat ingyenes orvosi véleménnyel

Vitamin csomag

A modern étkezési szokások, az elhasznált termőtalajok és a gyakori egyoldalú táplálkozás miatt bizonyos vitaminok ellátottsága nem megfelelően kiegyensúlyozott. Az élelmiszerek dúsítása és a nem változatos étrend gyakran túladagoláshoz vagy hiányhoz vezet egyes vitaminok esetében. A megfelelő vitaminellátottság alapvető fontosságú az anyagcseréhez, az energia-termeléshez, a fehérje-szintézishez, a regenerációhoz, az idegrendszeri és az immunrendszeri működéshez stb.

Az egész test vitaminellátottságának felmérése Vitamin csomagunkal megvalósítható, ami segíthet meghatározni, szükségünk van-e vitamin-kiegészítőre, illetve hogy a jelenleg használt vitamin-készítmény megfelel-e az igényeinknek.

Koenzim Q10

Ez az elektronszállító molekula katalizálja a sejtek energiatermelő anyagcseréjének utolsó, sebességmeghatározó lépését. Saját szervezetünk is képes koenzim Q10 termelésére, azonban életkor előrehaladtával termelése csökken. Az intenzív fizikai megterhelés és sporttevékenység csökkentheti koenzim Q10 ellátottságunkat. Jobb terhelhetőséget és nagyobb fizikai teljesítményt tapasztaltak a magasabb koenzim Q10 szintű személyeknél.

A-vitamin

Ez a vitamin részt vesz a látás folyamatában és képes szabályozni génjeink aktivitását. Kulcsszerepet játszik a magzat megfelelő fejlődésében, az immunrendszer működésében, valamint a nyálkahártyák védelmében.

C-vitamin

C-vitamin hiányában a kollagén szintézisét végző enzim nem működik megfelelően, így nagyban hozzájárul a kötőszövetek, csontok, ízületek és bőr regenerációjához, terhelhetőségéhez. Emellett szerepet kap az izmok összehúzódásában, egyes hormonok szintézisében és az immunrendszer működésében.

E-vitamin

Az E-vitamin az antioxidáns védelmünk legfontosabb vitaminjaként szerepet kap a szabadgyökök elleni védekezésben. A városi életmód, vegyszerek-, tartósítószerek-, szmog- és egyes gyógyszerek hatására a szervezetünk szabadgyök terhelése jelentősen megemelkedett, így antioxidáns igényünket feltétlenül fedeznünk kell. Ezenfelül kardioprotektív hatása is kiemelkedő.

K-vitamin

A K-vitamin szerepe a véralvadásban évtizedek óta jól ismert. Azonban kevesebben tudják, hogy a K-vitamin milyen fontos szerepet játszik a kálcium anyagcsere szabályozásában. Szükséges a csontok mineralizációjához, azaz a kalcium beépüléséhez. A megfelelő K-vitamin ellátottság csökkenti az érfalak kalcifikációját és segít megőrizni a vénák és artériák rugalmasságát. Fontos szerepet kap a vesefunkció támogatásában, az idegsejtek védelmében és a 2-es típusú diabétesz kockázatának csökkentésében.

Aktív D-vitamin

(1,25-dihidroxy D3 vitamin): Az aktív D-vitamin számos funkcióval rendelkezik, például csökkenti a szív- és érrendszeri rizikót, a daganatos betegségek kockázatát, segít fenntartani az inzulin érzékenységet, és támogatja az immunrendszer működését. Sportolók számára kiemelten fontos, mert részt vesz több izomfejlődésért felelős gén szabályozásában.

B1-vitamin

A B1-vitamin részt vesz a szénhidrátok, egyes aminosavak (BCAA) és zsírsavak metabolizmusában. Fontos szerepet kap az idegsejteket szigetelő myelin hüvely kialakításában, így az ingerület vezetés gyorsításában. A megfelelő B1-vitamin ellátottság csökkenti a sportolók savasodását és növeli a teljesítményüket.

B2-vitamin

A B2-vitamin sejtjeinkben FAD-koenzimmé alakulva részt vesz az energiatermelő folyamatokban, a zsírsavak oxidációjában és az ATP termelésben. Támogatja a vérképzést és csökkentheti a vérnyomást.

B3-vitamin

A B3-vitamin nélkülözhetetlen az energia termelő anyagcsere szempontjából. Aktív formája a NAD közel 400 biokémiai reakcióban játszik szerepet, köztük a glikogén és az alkohol metabolizmusában.

B5-vitamin

A B5-vitamin részt vesz a szteroidok, koleszterin és a zsírsavak szintézisében, és az energiatermelő anyagcserében. Nélkülözhetetlen a hemoglobin szintéziséhez és az izomtömeg növeléséhez.

B6-vitamin

Ez a vitamin fontos szerepet játszik az anyagcsere-enzimek működésében, az aminosavak anyagcseréjében, a hemoglobin szintézisben, a glikogén hasznosításában, a vércukor szint stabilizálásában, valamint számos idegrendszeri funkcióban. A szervezetünkben zajló összes biokémiai folyamat mintegy 4%-a piridoxin-függő. A B6-vitamin túladagolása és hiánya ugyanazon tünetekhez vezet, ezért a B6-vitamin kiegészítést kontrolláltan, a szervezet vitamin szintjének ismeretében célszerű végezni.

H-vitamin

A biotin (H-vitamin) az aminosav anyagcsere egyik kulcsvitaminja. Szükség van rá a regeneráció és izomzat számára esszenciális BCAA aminosavak metabolizmusához, valamint a zsírsavak szintéziséhez, és a vércukorszint stabilizálásához. A biotin kofaktorként együttműködik öt mitokondriális enzimmel, így fontos szerepet kap a megfelelő mitokondriális funkció és növekedés fenntartásában.

Aktív B12-vitamin (Holo-transzkobalamin)

A B12-vitamint a csontvelő vörösvértest termelő sejtjei önmagában nem képesek felvenni és hasznosítani. Ehhez a B12-vitaminnak egy speciális szállító fehérjéhez, az apo-transzkobalaminhoz kell kötődnie. Az így kialakult, működőképes holo-transzkobalamin komplexet a csontvelő már képes hasznosítani, így az részt vehet a hemoglobin szintézisben. A vér aktív-B12-szintjének mérésével hatékonyabban diagnosztizálható a korai B12-vitamin-hiány, és pontosabb képet kaphatunk a funkcionális B12 vitamin ellátottságunkról.

Folsav

A folsav részt vesz a B12-vitamin aktivációjában, így a két vitamin funkciója nehezen szétválasztható. A folsavhiány vérszegénységhez és csökkent fehérvérsejt számhoz vezethet. Nem megfelelő ellátottság esetén a vörösvértesek élettartama lecsökken, így csökken az oxigén szállító kapacitásunk is.

Leletkiadás ideje: 22-24 munkanap

Vizsgált paraméterek:

A-vitamin

Aktív D-vitamin

E-vitamin

K-vitamin

Koenzim Q10

B1-vitamin

B2-vitamin

B3-vitamin

B5-vitamin

B6-vitamin

Aktív B12-vitamin

C-vitamin

Folsav

H-vitamin

A Vitamin csomag tartalmazza a mintavétel és a kezelés költségét.

Emellett a leletével együtt tőlünk ingyenes orvosi véleményt is kap, hiszen számunkra az Ön egészsége az első!

Keressen bennünket bátran, és egyeztessünk időpontot a laborvizsgálatra még ma!