Laborvizsgálat ingyenes orvosi véleménnyel

Nyomelemek csomag

Fedezze fel szervezete rejtett igényeit a nyomelemeket ellenőrző laborvizsgálattal!

A nyomelemek elengedhetetlen szerepet játszanak szervezetünk optimális működésében. Azonban a környezeti hatások és a táplálkozásunk hiányosságai miatt könnyen előfordulhat, hogy nem jutunk elegendő rézhez, cinkhez, szelénhez és jódhoz. Ezen nyomelemek hiánya negatív hatással lehet a pajzsmirigy, az endokrin- és immunrendszer, valamint a sebgyógyulás és a regeneráció folyamataira.

Hazánk vizeinek közel 90%-a jódhiányos, a termőtalajok pedig fokozatosan kimerülnek, így szelénből sem jutunk megfelelő mennyiséghez. A modern, városi életmód, a növényi alapú étrend és a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása további kockázatot jelenthet a cinkhiány kialakulásában. Ezért rendkívül fontos, hogy időről időre ellenőriztessük szervezetünk nyomelem-háztartását.

A nyomelemeknek kiemelkedő szerepük van a fehérjék és enzimek működésében, valamint számos létfontosságú folyamatban. Pajzsmirigyhormonok termelésében és aktiválásában, az immunrendszer működésében, a kötőszöveti fehérjék előállításában és a csontozat erősítésében kulcsszerepet játszanak. Hiányuk már fiatal korban is komoly problémákat okozhat, például fejlődési- és növekedési visszamaradást, immunrendszeri- és idegrendszeri zavarokat. Felnőtteknél pedig csökkenthetik a fizikai- és szellemi teljesítőképességet, lassíthatják az energiatermelést, károsíthatják a vérképzést és gátolhatják a hormontermelést.

Fontos megjegyezni, hogy a nyomelemek túlzott bevitele is káros lehet szervezetünkre nézve. A nyomelem panel vizsgálata segít megtudni, milyen kiegészítőkre lehet szükség az egészséges állapot helyreállításához, valamint visszajelzést ad a terápia hatékonyságáról.

A laborvizsgálatot különösen ajánljuk növekedésben lévő fiataloknak, sportolóknak, intenzív fizikai vagy szellemi terhelés alatt állóknak, valamint speciális diétát követőknek, mint például növényi alapú táplálkozás, energia megszorításos diéta vagy terápiás táplálás. Mivel a hazai lakosság közel 80%-a érintett lehet jód- és szelénhiánnyal, a nyomelemek ellenőrzése mindenki számára hasznos lehet.

Ne hagyja, hogy a nyomelemhiány korlátozza egészségét és teljesítőképességét! Válassza a nyomelemeket ellenőrző laborvizsgálatot, és fedezze fel a szervezete igényeit!

Vizsgált paraméterek

Cink

Réz

Szelén

Jód

Leletkiadás ideje: 15-17 munkanap

A Nyomelemek laborvizsgálati csomagunk tartalmazza a mintavétel és a kezelés költségét.

Emellett a leletével együtt tőlünk orvosi véleményt is kap, hiszen számunkra az Ön egészsége az első!

Keressen bennünket bátran, és egyeztessünk időpontot a laborvizsgálatra még ma!