Dr. Heart Oltóközpont - Védőoltások Az Ön És Családja Egészségéért!

Tetanusz (Spasmus Tonicus)

A tetanusz, más néven merevgörcs, egy súlyos és életveszélyes fertőző betegség, amelyet a Clostridium tetani baktérium okoz. Ez a baktérium a talajban és különböző szennyeződésekben található meg, és sebek, horzsolások vagy mély vágások révén juthat be a szervezetbe. A tetanusz fertőzés súlyos izomgörcsöket, légzési nehézségeket és akár halált is okozhat, azonban szerencsére rendelkezésre áll hatékony védőoltás a tetanusz ellen.

A tetanusz elleni védőoltás széles körben ajánlott és elérhető a legtöbb országban. Fontos megjegyezni, hogy a tetanusz oltás nem nyújt tartós immunitást, ezért a rendszeres oltásokkal történő fenntartása szükséges. Az oltás során a baktériumoktól származó toxint tartalmazó inaktivált vakcinát juttatnak be a szervezetbe, amely serkenti az immunrendszert a védőválasz kialakítására.

A tetanusz elleni oltás rendkívül fontos a sérülések és sebek esetén, amikor a baktérium bejuthat a szervezetbe. Ha valaki nem rendelkezik megfelelő védettséggel, akkor a fertőzés esetén komoly veszélynek van kitéve. Ezért kiemelkedően fontos, hogy időben és rendszeresen megkapja a tetanusz elleni védőoltást.

A tetanusz fertőzés bárhol és bármikor előfordulhat, ezért mindenki számára fontos a megfelelő védőoltás. Különösen fontos a tetanusz oltás a gyermekkorban, amikor a sérülések gyakoriak, de az oltást a felnőtteknek is frissen kell tartaniuk. Emellett azoknak, akik veszélyeztetett munkakörben dolgoznak, például mezőgazdasági munkásoknak vagy építőipari munkásoknak, kiemelten ajánlott a tetanusz elleni oltás.

Látogasson el rendelőnkbe és garantáltan magabiztosan élvezheti mindennapjait, tudva, hogy megfelelően védekezik a tetanusz fertőzés ellen!

Bővebb információt talál a tetanusz elleni védőoltásokról a  DiPerTe védőoltás kombináció oldalán!