Dr. Heart Oltóközpont - Védőoltások Az Ön És Családja Egészségéért!

Influenza

Az influenza, súlyos légúti megbetegedést okozhat, amely jellemzően a hideg hónapokban terjed. Az influenza nemcsak kellemetlenséget okozhat, hanem komoly egészségügyi problémákat is eredményezhet, különösen az idősebbek, a krónikus betegek és az immunrendszer gyengült állapotú egyének számára.

Az influenza elleni védőoltás hatékony védelmet nyújt a fertőzéssel szemben. Az oltás tartalmazza a leggyakoribb keringő influenza törzseket, amelyek az adott szezonban várhatóak. Ezeket a törzseket a WHO ajánlására válogatja össze a vakcina gyártója. Az oltás serkenti az immunrendszer válaszát, és elősegíti az ellenanyagok termelését a vírussal szemben. Az oltás megakadályozza vagy csökkenti az influenza kockázatát, illetve ha mégis megbetegszik, enyhítheti a betegség súlyosságát és csökkentheti a szövődmények lehetőségét.

Az influenza elleni védőoltást minden évben ajánlott megkapni. Az influenza vírus rendszeresen változik, és új törzsek jelennek meg, ezért az oltásnak évente frissítve kell lennie. Az oltás legjobb ideje az ősz eleje, mielőtt elkezdődik a szezonális influenzajárvány. Az időben elvégzett oltás lehetővé teszi, hogy megfelelő védelemmel rendelkezzen a vírus ellen, amikor az aktívabbá válik.

Az influenza elleni védőoltás különösen fontos az idősebbek, a krónikus betegek, a kisgyermekek, a terhes nők és az egészségügyi dolgozók számára. Ők nagyobb kockázatnak vannak kitéve az influenza komplikációi szempontjából, és az oltás megóvhatja őket a súlyos betegségtől és a kórházi kezeléstől.

Dr.Heart Oltóközpont – Influenza elleni védőoltás

Dózis: Évente 1 oltás

A feltüntetett dózis csak tájékoztató jellegű. Minden esetben, az oltást végző orvos állapítja meg a szükséges dózis számot és az oltási tervet, ami egyénenként, eltérő lehet, nem, kor és egészségügyi állapottól függően.

Kérje előzetes konzultációnkat, ahol orvosaink készséggel segítenek Önnek meghatározni a javasolt védőoltásokat.

Tegyen az Ön és családja egészségért Influenza elleni védőoltással, és vészelje át könnyebben az idei influenza szezont!

Foglaljon időpontot védőoltásra most!