Dr. Heart Oltóközpont - Védőoltások Az Ön És Családja Egészségéért!

Veszettség

A veszettség egy rendkívül súlyos és potenciálisan halálos vírusos betegség, amelyet a veszettségvírus okoz. Ez a betegség az emlősök, beleértve az embereket is, számára veszélyes lehet, és a fertőzött állatok harapása vagy közelről való érintkezése által terjedhet. (A vírust a fertőző állat nyála tartalmazza.) A veszettség ellen azonban hatékony védőoltás áll rendelkezésre.

A veszettség elleni védőoltás célja, hogy megelőzze a betegség kialakulását és csökkentse a veszettség okozta súlyos szövődmények és halálesetek kockázatát. Az oltás tartalmazza a veszettség elleni antitesteket, amelyek segítenek a szervezetnek felismerni és elpusztítani a vírusokat, mielőtt azok elterjednének és súlyos következményeket okoznának. 

A veszettség elleni védőoltás rendkívül fontos, különösen olyan területeken, ahol a veszettség elterjedt vagy magas kockázattal járó állatokkal lehet találkozni. Ez magában foglalhatja vadállatokkal való érintkezést, kóbor állatokkal való találkozást vagy olyan területek látogatását, ahol ismert a veszettség jelenléte. Az oltás beadása megvédheti Önt és szeretteit a veszettség súlyos következményeitől, és biztonságot nyújthat a veszélyes helyzetekben.

Amennyiben olyan utazást tervez, ahol a veszettség gyakori vagy endémiás, javasolt a védőoltás igénybevétele. Az oltás időben történő beadása lehetővé teszi az immunrendszernek, hogy kialakítson megfelelő védelmet a vírussal szemben, és minimalizálja a fertőzés kockázatát.

Állatharapás esetén, még az oltás ellenére is konzultálni szükséges az adott országban dolgozó egészségügyi dolgozókkal mert utólagos kezelés is szükségessé válhat még abban az esetben is, ha megkapta a védőoltást.

Az alapimmunizálás 3 oltásból áll, melyek a 0.,7., 21. napokon kerülnek beadásra.

Utazás esetén ajánlott védetten érkezni az adott területre (Ázsia, Afrika, Dél-Amerika).

Veszettség

Dózis: 3 oltás, majd emlékeztetők 1, később 5 évente

A feltüntetett dózis csak tájékoztató jellegű. Minden esetben, az oltást végző orvos állapítja meg a szükséges dózis számot és az oltási tervet, ami egyénenként, eltérő lehet, nem, kor és egészségügyi állapottól függően.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kérje tanácsadási szolgáltatásunkat, ahol kollégáink készséggel segítenek eldönteni mely vakcinák javasoltak a tervezett utazásához.

A Veszettség elleni védőoltás rendkívül fontos az Ön és családja számára is!

Tegyen az egészsége védelmében, és foglaljon időpontot védőoltásra most!