Dr. Heart Oltóközpont - Védőoltások Az Ön És Családja Egészségéért!

Szamárköhögés (Pertussis)

A szamárköhögés, más néven pertussis, egy rendkívül fertőző légúti betegség, amelyet a Bordetella pertussis baktérium okoz. Ez a betegség főként csecsemők és kisgyermekek körében jelent komoly veszélyt. A szamárköhögés jellemző tünetei közé tartozik a hosszan tartó köhögési rohamok, a fulladás és a légzési nehézségek. Azonban szerencsére elérhetőek hatékony védőoltások a szamárköhögés ellen.

A szamárköhögés elleni védőoltás a legtöbb országban ajánlott és kötelező az újszülöttek és csecsemők számára. Ezért fontos a csecsemőkorban megkezdeni a védőoltási sorozatot, hogy minél hamarabb védelmet biztosítsunk a betegséggel szemben. Az oltás során inaktív vagy gyengített baktériumokat juttatnak be a szervezetbe, amelyek serkentik az immunrendszert a védőválasz kialakítására.

Az oltás hatékony védelmet nyújt a szamárköhögés ellen, és csökkenti a fertőzés kockázatát. Ez rendkívül fontos a csecsemők és kisgyermekek védelmében, akik még nem fejlődött ki teljes mértékben az immunrendszerük. Az oltás segít megelőzni a súlyos szövődményeket és a kórházi kezelést, valamint hozzájárul a betegség terjedésének megakadályozásához a közösségben.

A védettség mértéke idővel csökken, ezért 10 évente ismétlő oltás javasolt, kiváltképp az utazók esetében.

Az oltások alkalmazása nemcsak egyéni védelmet nyújt, hanem felelősségteljes cselekedet is. A diftéria könnyen terjedhet fertőzött személyek között, különösen a köhögés vagy tüsszentés során. Ezért, ha szeretnénk megvédeni magunkat, családunkat és környezetünket, rendkívül fontos a megfelelő védőoltásokkal történő védelem.

Rendelőnkben széles választékban kínáljuk a szamárköhögés elleni védőoltásokat. Tapasztalt és szakképzett szakembereink segítenek Önnek megtalálni a legmegfelelőbb oltási programot.

Ne habozzon, látogasson el hozzánk, és tegyen az egészségéért!

Bővebb információt talál a szamárköhögés elleni védőoltásokról a  DiPerTe védőoltás kombináció oldalán!