Dr. Heart Oltóközpont - Védőoltások Az Ön És Családja Egészségéért!

Tífusz

A tífusz egy súlyos, bakteriális eredetű betegség, amelyet a Salmonella typhi nevű baktérium okoz. Ez a fertőző betegség elsősorban szennyezett élelmiszer vagy víz fogyasztásával terjed. A tífusz jellemző tünetei közé tartozik a magas láz, a hasi fájdalom, a hányinger, a hányás és a súlyos fáradtság. Azonban a jó hír az, hogy a tífusz ellen hatékony védőoltás áll rendelkezésre.

A tífusz elleni védőoltás célja, hogy megelőzze a betegség kialakulását és csökkentse a tífusz okozta szövődmények és súlyos tünetek kockázatát. Az oltás tartalmazza a tífusz elleni antitesteket, amelyek segítenek a szervezetnek felismerni és megsemmisíteni a betegséget okozó baktériumokat.

A vakcina 3 évig véd, a beadást követően 14 nappal védett az illető, ezért az oltás beadására az utazást megelőzően legalább két héttel sort kell keríteni. A tífusz leggyakrabban olyan országokban fordul elő, ahol a higiéniai körülmények rosszabbak és a víz- és élelmiszerforrások fertőzöttek lehetnek. Ezért az oltás különösen ajánlott azoknak, akik utazást terveznek olyan térségekbe, ahol a tífusz gyakori.

Tífusz

Dózis: 1 oltás, ami 3 évre ad védelmet

A feltüntetett dózis csak tájékoztató jellegű. Minden esetben, az oltást végző orvos állapítja meg a szükséges dózis számot és az oltási tervet, ami egyénenként, eltérő lehet, nem, kor és egészségügyi állapottól függően.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, kérje tanácsadási szolgáltatásunkat, ahol kollégáink készséggel segítenek eldönteni mely vakcinák javasoltak a tervezett utazásához.

A Tífusz elleni védőoltás elérhető és biztonságos az Ön és családja számára is.

Tegyen az egészsége védelmében, vegye fel velünk a kapcsolatot most!