Dr. Heart Oltóközpont - Védőoltások Az Ön És Családja Egészségéért!

Torokgyík (Diftéria)

Az egészségünk megőrzése érdekében fontos figyelmet szentelni a megelőző intézkedéseknek. A diftéria egy súlyos és fertőző betegség, amelyet a Corynebacterium diphtheriae baktérium okoz. Ez a betegség a légzőrendszerre és más testrészekre is kihat, súlyos szövődményeket okozhat, akár halálos kimenetelű is lehet. Azonban szerencsére létezik hatékony védőoltás a diftéria ellen.

A diftéria elleni első védőoltás kisgyermekkorban ajánlott és kötelező a legtöbb országban. A gyermekkorban történő oltások azért fontosak, mert a gyermekek különösen fogékonyak a diftéria fertőzésre. Az oltás során inaktív vagy gyengített formában juttatjuk be a baktériumot a szervezetbe, így a szervezet immunrendszere felismeri és védőválaszt alakít ki ellene.

A védettség mértéke idővel csökken, ezért 10 évente ismétlő oltás javasolt, kiváltképp az utazók esetében.

Az oltások alkalmazása nemcsak egyéni védelmet nyújt, hanem felelősségteljes cselekedet is. A diftéria könnyen terjedhet fertőzött személyek között, különösen a köhögés vagy tüsszentés során. Ezért, ha szeretnénk megvédeni magunkat, családunkat és környezetünket, rendkívül fontos a megfelelő védőoltásokkal történő védelem.

Rendelőnkben széles körű diftéria elleni védőoltásokkal várjuk Önt és családját. Tapasztalt szakembereink készen állnak, hogy segítsenek kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb oltási programot. Nálunk megtalálhatja a legmodernebb oltóanyagokat, amelyek biztonságosak és hatékonyak a diftéria elleni védelemben.

Bővebb információt talál a diftéria elleni védőoltásokról a  DiPerTe védőoltás kombináció oldalán!