Laborvizsgálat ingyenes orvosi véleménnyel
Ételintolerancia tesztek
Az ételintolerancia egyre gyakoribb probléma Európában és világszerte is, amely több mint negyven százalékunk életét keseríti meg. A bél falának zavart felszívó funkciója miatt, a fokozott permeabilitás (leaky-gut szindróma, áteresztő bél szindróma) létrejöhet, amikor részlegesen lebomlott táplálékmolekulák is a keringésbe kerülnek, és aktiválják az immunrendszert. Ennek eredményeként az IgG-típusú ellenanyagok kialakulása megindul, és változatos tüneteket okozhat az egész szervezetben.
A betegség kialakulásában számos tényező szerepet játszhat, mint például a bélflóra megváltozása, hyperaciditás, egyoldalú táplálkozás, gyógyszeres kezelés, fertőzések, tartósítószerek, alkohol, nikotin, stressz és így tovább. A leggyakoribb tünetek közé tartozik a hasmenés, székrekedés, puffadás, hányinger, gyomorpanaszok, irritábilis colon, migrén, asztma, ízületi rendellenességek, koncentrációzavar, bőrbetegségek és súlyproblémák (túlsúly, kóros soványság).
A betegség felismerése nehéz lehet, mivel a tünetek gyakran csak órákkal vagy napokkal az étkezés után jelentkeznek, és az étel és a panasz összekapcsolása nem mindig egyértelmű. Az étkezési szokásaink megváltoztatása és az eliminációs diéta lehet az első lépés a tünetek enyhítése érdekében, amely során azon élelmiszereket kell kizárni, amelyekre magas IgG értékeket mértek. A diéta összeállításában dietetikus segíthet, hogy elkerüljük a táplálkozási hiányállapotokat, valamint javasolt a bélflóra helyreállítása is.
Ételintolerancia tesztek
Miért ajánlott az ételintolerancia vizsgálat?
Az ételintolerancia IgG vizsgálat lehetőséget ad az eredeti és a keresztreagáló antigének elkülönítésére, és lehetővé teszi a megfelelő terápia (immunterápia) kiválasztását. A vizsgálat előnye, hogy megbízható és gyors eredményt ad, amely segít meghatározni, mely élelmiszerek okozhatják a tünetek.
Leletkiadás ideje: 8-10 munkanap
Vizsgált paraméterek
46 tételes vizsgálat
44 900 HUF
alma, bárányhús, brazil dió, brokkoli, burgonya, búza, csirkehús, dinnyemix, dió, durum búza, édesvízi hal (lazac, pisztráng), élesztő, fehérhalmix (tőke-és lepényhal), fekete ribizli, fokhagyma, földimogyoró, földieper, glutén, gomba, grapefruit, gyömbér, kagyló és rák, kakaóbab, káposzta, kesudió, kukorica, mandula, marhahús, narancs és citrom. olajbogyó, paprikamix (piros, zöld sárga), paradicsom, póréhagyma, rizs, rozsliszt, sárgarépa, sertéshús, szójabab, tea, tehéntej, tojás, tonhal, uborka, zab, zeller, zöldség (borsó, lencse, bab)
108 tételes vizsgálat
74 900 HUF
árpa, cseresznye, brokkoli, mandula, gliadinglutén, szőlő (fehérkék), sárgarépa, kesudió, zab, kivi, zeller, kakaóbab, rozs, citrom, chili, mogyoró, tönköly, nektarin, uborka, földimogyoró, búza, narancs, torma, pisztácia, hajdina, ananász, póréhagyma, szezámmag, lenmag, eper, olajbogyó, napraforgómag, kukorica, görögdinnye, hagyma, dió, köles, körte, burgonya, kókusz, rizs, szilva, vöröskáposzta, gomba mix 1, marhahús, grapefruit, paradicsom, gomba mix 2, csirke, őszibarack, fehér répa, folyami rák, bárány, datolya, cukkini, lazac, sertés, bazsalikom, articsóka, tonhal, pulyka, bors (feketefehér), spárga, kagyló, tehéntej, fahéj, spenót, garnálarák, tojássárgája, fokhagyma, zöldbab, szardella, tojásfehérje, mustármag, borsó, kardhal, kecskesajt, szerecsendió, szójabab, pisztráng, kecsketej, oregánó, lencse, nyelvhal, juhtejt, petrezselyem, fehérbab, tőkehal, juhsajt, borsmenta, saláta, sörélesztő, joghurt, mák, madársaláta, sütőélesztő, padlizsán, rozmaring, alma, méz, cékla, kakukkfű, sárgabarack, kávé, kaliforniai paprika, vanília, banán, fekete tea